Scurt Istoric

Istorie Decembrie 5, 2014

Satul Avântu este unul relativ nou, înființat în jurul anului 1920. Biserica parohiei, cu hramul Nașterea Maicii Domnului, a fost construită din bârne de stejar, odată cu ridicarea primelor case.

Primii cetațeni ai satului Avântu au venit în această zonă de câmpie din satele Grumăzești si Ghindăoani din Județul Neamț ,așezânduse in partea de vale a satului, dar și din localitatea Rădășeni din județul Suceava aceștia așezânduse în partea de deal a satului. În timpul celui de al doilea război mondial biserica  a fost distrusă.După terminarea războiului biserica a fost refacută  într-un timp foarte scurt pe aceeași structură de bârne de stejar.

Începând cu anul 2002 biserica a intrat într-un proces de consolidare si înfrumusețare.În ultimii ani s-a schimbat acoperișul ,s-a aplicat praf de marmura la exterior .La interior s-a refăcut  pictura, iar Sf. Masa a fost rezidită și placată cu marmură .De asemenea în ultimii     ani s-au  ridicat o clopotniță și o casă  socială  în apropierea bisericii.