Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Hîrlău - opinia unei tinere participante

Activități Iunie 20, 2019

       Consider că aceste întâlniri sunt organizate cu scopul apropierii de Biserica, de Cuvântul lui Dumnezeu și de asemenea pentru încurajarea dialogului și cunoașterii dintre tineri. Întâlnirea cu cei 120 de tineri din parohiile protopopiatului Hârlau reprezintă cel mai sincer mod prin care tinerii își afirmă apartenența la viața Bisericii. Într-un moment în care societatea noastră este manipulată și încurajată spre relații personale efemere si superficialitate, este bine ca tinerii să știe că nu sunt sinuguri în această luptă. Astfel, întalnirea de azi este din nou dovada că tinerii se lasă indrumați de Cuvântul lui Dumnezeu.

        Având ca tema principală “Sfanta Liturghie- Izvorul Vieții”, misiunea voluntarilor și a părinților a fost aceea de a ne convinge că deși trăim o formă de laicizare a vieții în rugăciune, în cultul bisericii, Sfânta Liturghie trebuie privită ca o sursă de viață.

       În conferința susținută de Arhimandritul Nicodim Petre, am discutat despre fericire ca stare a sufletului;  ceea ce ne pune în directă legătura și cu dragostea. Și urmând tema întalnirii, ni se dezvăluie de fapt că odată cu participarea la Sf. Liturghie dobândim dragostea lui Dumnezeu prin chipul pe care pâinea și vinul îl iau. Sf. Liturghie devine așadar spațiul întalnirii cu Hristos. De asemenea, sesiunile in grup au urmat aceeași idee si anume cea de gasire a iubirii, a comuniunii și a întalnirii depline cu Dumnezeu în cadrul săvârșirii Sfintei Liturghii.

      În opinia mea, această zi a fost cea mai pură cale prin care tinerilor li se arată cum sa traiască frumos, li se arată că viața din Biserică, viața liturgică este cea adevarată. Am plecat cu zambetul pe buze, entuziasmată chiar de o experiența împlinitoare, productivă .Am reușit să dau glas unor gânduri, am putut asculta și părerile prietenilor/colegilor mei, am găsit acel lucru comun: dragostea întru Domnul. Am dovada ca noi, tinerii din protopopiatul Hărlau, suntem importanți în Biserica lui Hristos. Aceasta zi am început-o în sânul Bisericii, la slujba Sfintei Liturghii și am sfârșit-o prin a știi cat de important este acest moment. Am invățat că  Sf. Liturghie, slujba Jertfei creștine, este prilej de bucurie și luminare, clasificându-se ca cea mai importantă pentru că îi aducem ceva mai mult Mântuitorului: Îi aducem Jertfa care este cea mai inaltă formă de cinstire și preamărire a Sa. Am înțeles că dacă Sf. Litughie este urmarită cu atenție, vom gasi o adevarată școală de invațătură creștină, găsim Cuvântul lui Dumnezeu în cea mai simplă și ușoară formă de înțelegere a sa.

       De asemenea, aceasta întâlnire n-ar fi avut același impact fară moderatorii și preoții care au reușit să ne inspire dorința de cunoaștere, să ne deschidă ochii și inimile spre adevarata cale către mantuirea și împlinirea noastră ca tineri creștini, Sfânta Liturghie.

      Tărnăuceanu Iustina Maria,  16 ani ( Parohia Avântu)

Citește alte articole despre: ATOR